LFB
Gustave Eiffel Francia Óvoda Általános Iskola és Gimnázium

AEFE által meghirdetett OLFM zenekari projekt a 2018-2019-es tanévben

Az AEFE (Külföldi Francia Oktatás Hivatala) újra meghírdeti OLFM (Nemzetközi Francia Iskolák Zenekara) nagyszabású projektét, amelyre felső tagozatos és gimnazista diákok jelentkezését várják.

A zenekar, melynek tagjai évről évre egyre többen vannak, 2019.március 19-én lép fel a híres párizsi Rádió-France Studió 104 Hangversenytermében. Az immáron ötödik alkalommal fellépő zenekart Adriana Tanus vezényli. A világ számos helyéről érkezők száma egyre csak növekszik és szeretnénk, ha a budapesti Francia Gimnázium diákjai is tagjai lennének !

Olyan felső tagozatos és gimnazista diákok jelentkezését várják, akik a következő hangszereken tudnak játszani :hegedú, brácsa, cselló, nagybőgő, fuvola és pikula, oboa, angolkürt, fagott, klarinét, kürt, trombita, puzón, tuba, üstdob, zongora és hárfa.

Hogyan kell jelentkezni a meghallgatásra ?

A jelentkezéshez ki kell tölteni egy formanyomtatványt https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScr0n3WNgKvdRuQMSKTKMAvzRvYoBIWmHAQFEYpy54tbBQnXg/viewform és elküldeni egy bemutatkozó videót, mely két szabadon választott mű lehet ( egyik, ami a műre jelelmző részlet, és egy másik ami a technikára jellemző). Szeretnénk, ha  idén is minél többen leadnák jelentkezésüket 2018.szeptember 23-ig,

A kitöltéshez az útmutatót és bővebb információt az alábbi linken találják meg:

http://www.aefe.fr/vie-du-reseau/zoom-sur/orchestre-des-lycees-francais-du-monde/edition-2017/saison-v-de-lorchestre-des-lycees-francais-du-monde-appel-candidatures

A találkozó menete röviden a következő :

-Első ízben  spanyolországban találkoznak a zenészek, 2019.január 20-a és 26 –a között, és a madridi Francia Gimnáziumba járó családok szállásolják el a résztvevőket. A heti gyakorlást, egy záró koncerttel fejeznék be január 25-én.

-Másodízben, a közös próbáknak 2019.március 14-20-ig Párizs ad otthont, a Marcoussis-i Gimnáziumba járó családoknál, Essone városban lesznek elszállásolva a zenészek.  A koncertre március 19-én  kerül sor a Francia Nyelv Hete és a Frankofón Fesztivál rendezésének keretén belül.

Legyünk minél többen!

Kapcsolódó tartalmak