LFB
Gustave Eiffel Francia Óvoda Általános Iskola és Gimnázium

Konferencia a serdülőkorú kockázatokról: Szexualitás, beszéljünk róla ...!

Az iskolai szexuális nevelés elengedhetetlen a felelősségteljes magatartás, a magunk és a mások iránti tisztelet megtanulásához. Mégis, a szülők érintettek elsősorban ebben a pedagógiai megközelítésben.

Ennek a néha kényes szülő-gyermek párbeszédnek a támogatására szervez áprilisban előadást  a Budapesti Francia Iskola az óvodai, az általános iskolai, valamint a gimnázista diákok szülei részére a következő témában : « Szexuális felvilágosítás- mikor és hogyan ? Ez a témakör arra irányul, hogy hogyan beszéljünk a szexualitásról a gyermekeinknek életkoruknak megfelelően és hogyan magyarázzuk el nekik a védekezést és a mások iránti tiszteletet.

Előadás az Önök - óvodás, általános iskolás és gimnazista diákok szülei részére április 6-án 18 óra 30 perckor a színházteremben.  Spronz Júlia, ügyvéd előadásán vehetnek részt, aki a PATENT jogvédő egyesület munkatársa.  Spronz Júlia már az előző évben is tartott egy prezentációt az iskola pedagógusai részére. Az Önök kérdései alapján fogja a következő témákat feldolgozni : a gyermekek szexuális és érzelmi fejlődésének támogatása, az egészségügyi veszélyekre való figyelmeztetés, a szexuális erőszak, az internet és a közösségi oldalak veszélyei. Az előadást a Francia Nagykövetség hivatalos tolmácsa fogja fordítani.  

http://lfb.hu/uploads/document/affiche_sexualite_hongroiscorrige%CC%81e.pdf

 

Az általános iskola 5.évfolyam és a gimnáziumi 9. évfolyam diákjai részére műhelyfoglalkozások  keretén belül szakemberek tartanak felvilágosítást.

Ebben a hónapban az iskolai CESC bizottsága  (Egészséges életre és Állampolgárságra nevelés Bizottsága) az iskolai könyvtár együttműködésével szíves figyelmükbe ajánlja azokat a dokumentációs anyagokat, amelyek megkönnyíthetik az olyan családon belüli párbeszédet, mint :

-« Mikor beszéljünk gyerekeinknek a szexről ?  »

http://www.slate.fr/…/sil-vous-plait-parlez-de-sexe-vos-enf…

Angol forrás : : « Why Having the sex talk early and often with your kids is good for them »

https://theconversation.com/why-having-the-sex-talk-early-a…

« A kamasz gyerekem pornót néz, kell-e emiatt aggódnom és hogyan reagáljak rá ? »http://www.psychologies.com/…/Mon-ado-regarde-du-porno-Dois…

http://lfb.hu/uploads/document/Bibliographie_et_sites_internet__FRHU.pdf