LFB
Gustave Eiffel Francia Óvoda Általános Iskola és Gimnázium

Hírek

 • Költők Tavasza 2019

  Költők Tavasza 2019

  Költői időkapszula

  A 2019-es Költők Tavasza alkalmából a könyvtár költői zsengéket küld a jövő felsőtagozatosai és gimnazistái számára

  Bővebben
 • Fenntartható fejlődés az LFGEB-ben

  Fenntartható fejlődés az LFGEB-ben

  Az emberiség élete egyértelműen veszélyben van életvitelünk, fogyasztási szokásaink miatt…

  A Budapesti Francia Iskola szeretne válaszolni erre a felhívásra egy iskolai projekt keretében. Közös célunk, hogy az egész nevelői közösséget mobilizáljuk, és ennek, kedves szülők, Önök is részesei.

  Bővebben
 • Pályaválasztási Fórum

  Pályaválasztási Fórum

  Január 10-én csütörtökön tartottuk a hagyományos pályaválasztási fórumot iskolánkban. A fórum lehetőséget teremtett a kilencedikes és a gimnazista tanulóinknak, hogy tovább alakítsák jövőképüket és ennek megfelelően készítsék elő továbbtanulásukat. Diákjaink találkozhattak 19 francia, magyar és nemzetközi egyetem képviselőivel, továbbá 15 különféle témában választhattak előadások és rövid beszélgetések (speed-dateing) közül.
  Nagyon köszönjük minden résztvevőnek, a Magyar-Francia kereskedelmi és Iparkamarának és a Campus France-nak, hogy létrejöhetett ez a számunkra nagyon fontos esemény.

  Bővebben
 • SPIROU kiállítás az LFGEB-ben

  SPIROU kiállítás az LFGEB-ben

  A SPIROU magazin emberi jogoknak szentelt különkiadásának megjelenésével párhuzamosan egy kiállítás tekinthető meg az LFGEB-ben 2019. január hónap folyamán.

  Bővebben
 • Látogatás az Osztrák Iskolában

  Im Rahmen eines Schüleraustausches zwischen der österreichischen und der französischen Schule, hatten wir am 19.Dezemebr 2018 die Möglichkeit, eine sehr moderne und auch ganz andere Schule ( vom Aussehen und vom Aufbau) zu entdecken. Die Schüler der 11. Klasse waren nett und kontaktfreudig. Nach einem ersten schriftlichen Kontakt ( September-Dezember) haben wir die Gruppe im Laufe des Vormittages etwas besser kennen lernen können. Wir hatten Spaß an den verschiedenen Aufgaben und hoffen, die Schüler bald auch bei uns empfangen zu können ( im März 2019).

  Die Deutschschüler der 1ère

  Bővebben