LFB
Gustave Eiffel Francia Óvoda Általános Iskola és Gimnázium

Nemzeti Érdemrend lovagi keresztjét adták át Olivier Chiquet -nek

Egy fényűző eseménynek lehettünk tanúi  múlt szerdán a Nagykövetség rezidenciáján : Nemzeti Érdemrend lovagi keresztjét  adták át  Olivier Chiquet -nek, a Budapesti Francia Iskola  angol tanárának!

Chiquet tanár úr, az LFGEB angol nyelvtanára, aki e mellett a diákok részére meghírdetett számos kulturális és művészeti projekt lelke,  egy  szolíd, ugyanakkor  ünnepélyes ceremónia keretein belül vehette át hivatalosan  Eric Fournier úrtól, Franciaország nagykövetétől  a Nemzeti Érdemrend lovagi keresztjét. Ez alkalomból  a nagykövet úr felidézte szolgálati éveinek a főbb állomásait, folyamatos fáradozásait azon, hogy megerősítse  a  kapcsolatot  Franciaország és  a befogadó ország  családjai között, és érzékeltette mennyire fontos volt számára a humánum , amit mindig is képviselt. Ami Chiquet tanár úrat illeti,  tisztelettel és szenvedélyesen emlékezett meg azokról a partnerekről, akikkel  örömmel dolgozott. Hangsúlyozta beszédében milyen boldogsággal tölti el az, hogy  egyre több  diák képviseli az olyan értékeket, mint a jóakarat és a tolerancia.

A Budapesti Francia Iskola teljes közössége köszönti  Chiquet tanár úrat, gratulálunk neki és köszönjük  áldozatos munkáját, melyet  hosszú évek alatt nyújtott  az „ő” intézményének az  „ő” diákjainak és a családoknak!

Joël Flouder

Igazgató