LFB
Gustave Eiffel Francia Óvoda Általános Iskola és Gimnázium

Bemutatkozás

 

A Dokumentációs Központ – Könyvtár (BCD) egy olyan hely, ahol az írott erőforrás a létező összes formájában  megtalálható. Az óvoda kiscsoportjától a CM2-ig a tanulók legalább heti egyszer ellátogatnak a könyvtárba. Míg a legkisebbek mesehallgatásra jönnek, a nagyobbak dokumentumok után kutathatnak. Minden diák kölcsönözhet a könyvtárból.
 
A BCD több mint 6000 példányszámú, informatizált állománnyal rendelkezik, amelynek egy része (kb 1500 kötet) az osztályok saját könyvtárát szolgálja. Megtalálhatóak benne mesekönyvek, amelyeket a fiatalabbak egyedül vagy felnőtt közreműködésével olvashatnak, 2000 különféle dokumentum-könyv jellegű mű és 12 előfizetésesen járó gyermek- és ifjúsági magazin. Minden évben több mint 12000 kölcsönt rögzítünk az év során.
 
A könyvtárban fellelhető széles választék lehetővé teszi a tanárok számára az olvasás-tanítási módszereik változatossá tételét. Ez arra ösztönzi a diákokat, hogy olvasmányaikban maguk válasszanak és egyben önállóan alakítják ki olvasási szokásaikat.
 
A BCD nem csupán az olvasás-tanuláshoz nyújt kitűnő eszközöket minden gyerek számára, hanem egy kellemes hangulatú közeget is biztosít, amely az olvasás szeretetére hangolja a tanulókat.
 
 
 

Kapcsolódó tartalmak