LFB
Gustave Eiffel Francia Óvoda Általános Iskola és Gimnázium

Mi a Továbbtanulás?

 

A diákok sikeres továbbtanulásában elengedhetetlen jelentőséggel bír az egyéni pályaválasztási tervek kidolgozása. A pályaorientációs tanácsadás lehetővé teszi, hogy a diákok fokozatosan szerezzék meg mindazon, a munka világát, a vállalkozásokat, vagy az érettségi utáni képzéseket érintő ismereteket, amelyek alapján eldönthetik, hogy milyen iskolai vagy szakmai utat válasszanak. Iskolánk „pályaválasztási csapata” ehhez számos hasznos eszközt bocsát a gyerekek rendelkezésére.
 
Egy „pályaválasztási pont” került kialakításra a CDI (Könyvtár) területén, ahol naprakész dokumentációk segítségével ismerkedhetnek a szakmákkal, tanulmányi területekkel, stb (Onisep és Etudiant folyóiratok, Inforizon elnevezésű pályaorientációs software).
Pályaválasztási napokat szervezünk, amelyek keretében a diákoknak és szüleiknek szóló információs találkozókon a francia és a magyar rendszerről lehet tájékozódni, pályaválasztási tanácsadó pszichológussal lehet találkozni, valamint egy Pályaorientációs Fórum is megrendezésre kerül, ahol a diákok (9. osztálytól a 12.-es végzős diákokig) szakmai konferenciákon vehetnek részt, főiskolákkal és egyetemekkel ismerkedhetnek és információs workshopoknak lehetnek részesei.
Szakemberek vezetésével tematikus konferenciákkal gazdagítjuk a lehetőségeket, ahol például a kereskedelmi nagyáruházakról, az egészségügyről vagy a banki szféráról hallhatnak.
Tekintélyes hírnevű élvonalbeli egyetemek képviselői látogatnak el hozzánk, illetve ezen elit iskolák régi diákjai, akik saját tapasztalataikat mesélik el, tanácsot adnak és minden nekik feltett kérdésre szívesen válaszolnak.
Olyan gyakorlati képzéseket indítunk, amelyek:
- a „vállalati vagy szakmai világ megismerésére” (9. osztályosoknak), vagy
- egy „szakma feltárására” irányulnak (11. osztályosoknak).
Egyéni pályaorientációs beszélgetéseket is szervezünk a 9., 11. és a végzős 12. osztály tanulóinak, amelynek lényege, hogy minden egyes diákra – esetlegesen családja jelenlétében – külön összpontosítva segítsen egyéni képet alkotni a pályaválasztással kapcsolatosan.
A végzős diákok segítése és nyomonkövetése az információszerzés különböző lépéseiben, az érettségi utáni képzésekre való elő-beiratkozásokban és az internetes jelentkezési igények listázásakor.
Lehetőség nyílik arra is, hogy a Párizsban megrendezésre kerülő Európai Oktatási Kiállítás és Vásáron részt vegyenek.
A tekintélyes hírnevű elit egyetemek felvételijének mintájára szimulációs felvételi vizsgát tehetnek a diákok, ahol a zsűri tagjai szakemberekből állnak. 
Pályaorientációs tanácsadás vagy „coaching” külső előadóval a 11. osztályos diákoknak.