Gustave Eiffel Francia Óvoda,
Általános Iskola és Gimnázium

Gustave Eiffel Francia Óvoda,
Általános Iskola és Gimnázium

AZ LFGEB egy igazi oktatási eszme...

Intézményünk célja, a fiatal francia, magyar vagy más nemzetiségű gyermekek egyenrangú fogadása. Minden korosztály számára értékek sokszínűségét oktatjuk, így nevelve a jövő állampolgárait. A végső közös cél pedig mindenki számára: az érettségi megszerzése a lehető legjobb feltételek között és egy jól előkészített, átgondolt, és így nyerő pályaválasztás!

Iskolánk számokban : Több, mint

40 ország állampolgárai
55 éves jelenlét Budapesten
750 diák 3-tól 18 éves korig
60 pedagógus

Idegen nyelvek a tanulás központjában

Célunk minden korosztály számára, és minden idegen nyelv esetében (francia, magyar, angol, német, spanyol) egy progresszív, optimális képzés biztosítása. Ez egyrészt a különböző tudásszintek figyelembe vételén alapul tanításon, másrészt pedig – a családokkal egyetértésben – a külső intézmények (DELF’ és DELF franciából, Cambridge angolból, a Goethe Intézet Zertifikat-ja német nyelvből, és a Cervantes Intézet DELE vizsgája spanyolból) által hitelesített bizonyítványokon alapul.

Legutóbbi híreink

Kirándulás a Nemzeti Galériába

Kirándulás a Nemzeti Galériába

Szeptember 8-án a 8. évfolyamos osztályokkal megtekintettük a Nemzeti Galéria által szervezett Art Deco – Budapest (1925-1938) kiállítást. A tárlatvezetés során a tanulóknak lehetőségük volt felfedezni az 1920-as évek világát, valamint átfogó képet kaphattak a két világháború közötti korszak jellegzetes vizuális kultúrájáról. A tárlat középpontjában a magyar art deco művészet, kiemelten a plakátművészet és a [...]

Olvassa tovább

2022. június 11.
Találkozás Claire Hunyadival, a Les Tributaires c. regény írónőjével

Találkozás Claire Hunyadival, a Les Tributaires c. regény írónőjével

2022. május 22-én, a BUdapesti Francia Iskola 10A (2ndeA) osztály diákjai interjút készíthettek Bisame Corvinnal, valódi nevén Claire Hunyadival, aki a Les Tributaires c. történelmi regényfolyam egyik írónője. ClaireHunyadi és ikertestvére regényükön keresztül mesélik el családjuk és a második világháborús utazásuk hihetetlen történetét, különös tekintettel a jelenlegi Hunyadi családra. Röviden: “Folyókon alászálló regény!” A nácik [...]

Olvassa tovább

2022. június 8.

Közelgő események


Igazgatói köszöntő

Hölgyeim és Uraim,

kedves szülők és diákok!

Szeretettel üdvözlöm Önöket a Budapesti Gustave Eiffel Francia Iskolában. Az iskola a franciaországi Oktatási, Ifjúsági és Sportminisztérium által akkreditált intézmény és tagja a Francia Külföldi Oktatás Hivatala világszerte 535 intézményből álló hálózatának.

Az oktatást franciául biztosítjuk, a francia oktatási minisztérium tantervére alapozva. Diákjainkat ezen rendszer vizsgáira, a brevet-re és az érettségire készítjük fel.

Történelmünknek és jellegzetességünknek köszönhetően nagy hangsúlyt fektetünk a nyelvek Olvassa tovább

Pedagógiai célunk, hogy diákjainkkal megismertessük a francia kultúrát és annak értékeit .

Óvoda

Alsó tagozat

Felső tagozat

Gimnázium

Pályaválasztás

Öregdiákok

Szülői Egyesület