Az óvodában 3 éves kortól 6 éves korig, 1. osztályba lépésig fogadjuk a gyermekeket.

Korcsoportonként szervezzük a csoportokat, életkornak megfelelően kiscsoport (PS), középső csoport (MS) és nagycsoport (GS).

Az “óvoda francia módra” nem egy gyermekmegőrző, a francia oktatási minisztérium által meghatározott oktatási programot követi. Minden diák egyszerre érkezik reggel, és egyszerre végeznek délután.

Fejlettségüknek és életkoruknak megfelelő környezetben fogadjuk őket:

  • A tapasztalattal rendelkező pedagógusok folyamatos továbbképzéseken vesznek részt. A magyar óvodai dajkák (1 csoportonként) szintén megfelelő végzettséggel rendelkeznek, és beszélnek franciául.
  • Világos és jól felszerelt csoportszobák, könyvtár, tornaszoba, alvóterem a legkisebbeknek, menza és a tavalyi évben teljesen felújított óvodaudvar állnak renndelkezésre.

Az óvoda a diákok iskolás éveinek első lépcsőfoka, elengedhetetlen a későbbi iskolai sikerekhez. Elsődleges célja, hogy kedvet adjon a gyermekeknek ahhoz, hogy iskolába járjanak, ahol tanulhatnak, önállóvá válhatnak, és egy csoporton belül fejleszthetik személyiségüket.

Ez az oktatás ösztönzi az érzékszervi, kognitív és közösségi képességeiket, középpontjában a szóbeli nyelv fejlesztése áll legfontosabb célként, ami kaput nyit az írás kultúrája felé. Megismerkednek a gyermekirodalommal is, és játszva, gyakorolva, memorizálva tanulnak.

Emellett természetesen a lehető legjobban felkészítik a diákok az 1. osztályra (CP).

A szülők két módon tájékozódhatnak gyermekük fejlődéséről:

  • Egy tájékoztató füzetet vezetnek a pedagósuok egészen a kiscsoporttól a nagycsoportig. Ennek segítségével figyelemmel kísérhető és értékelhető a gyermek fejlődése.
  • A nagycsoport végén a diák egy átfogó értékelést kap, amely jelzi mindazokat az ismeretanyagokat, amelyeket a gyermek elsajátított az óvoda végére.

További információk:

https://eduscol.education.fr/cid103171/ecole-maternelle.html


Általános iskola és óvoda működése

Szükséges felszerelés az óvodában:

Minden csoportnak (kiscsoporttól nagycsoportig) :

  • Egy pár benti tépőzáras tornacipő (balerina vagy fehér talpú edzőcipő) külön zsákban
  • Váltóruha

Kiscsoport (PS) : műanyag pohár

Kis- és középső csoport (PS et MS) : Nyakba akasztható előke

 Mindenbe kötelezően bele kell írni a gyermek vezeték- és keresztnevét.