Az LFGEB egy a Francia Külföldi Oktatás Hivatalának (AEFE) 526 intézménye közül. Egy az AEFE és a Szülői Egyesület között létrejött egyezmény szabályozza, amelynek célja egy konstruktív együttműködés az intézmény és a családok között. Magyarországon a Kuratórium és az azt támogató Felügyelőbizottság jelentik azokat a döntéshozó szerveket, ahol az iskola jövője eldől. Beruházások, vagyongazdálkodás, felvételi politika, jelentkezési feltételek, ezek mind olyan témák, amelyeket a Szülői Egyesület képviselői és az Iskola vezetői megvitatnak egymással.

Néhány éve közös cél a tanulói létszám állandósulása (körülbelül 710 diák), a franciák/ francia-magyarok (42%), a magyarok (45%) és a többi állampolgárságú tanulók (13%) egyensúlyának megtalálása, az iskolai környezet optimális kialakítása (a terület biztonságosabbá tétele, parkosítás, udvarok felújítása…). Minden évben közel 10 százaléknyi diák hagyja el az iskolát vagy érkezik ide. Így az új tanulók beilleszkedése mind a tanárok mind a diákok számára teljesen természetes.

A fogadó ország felé való nyitottság valóságos. Az LFGEB rendszeres kapcsolatot ápol a magyarországi kéttannyelvű gimnáziumokkal, a mozgássérültek oktatásával foglalkozó iskolával (Mozgásjavító Intézet). Ugyanígy gyakran szervezünk találkozókat a többi nemzetközi iskolával (Német, osztrák, amerikai, … iskolák). A diákok évek óta nagy sikerrel vesznek részt helyi eseményeken: partneri kapcsolat a Budapesti Fesztiválzenekarral (háromszor elnyertük a legjobb partneriskola címet), részvétel a pécsi színházfesztiválon (két nagydíj)…

Januárban az LFGEB Nyílt napot szervez az érdeklődők számára. Az iskola munkatársai várják az érdeklődőket, hogy bemutassák az iskola által kínált oktatás legszélesebb palettáját. A működés általános bemutatása, Francia, mint oktatási nyelv bemutató, tantárgyankénti standok, a menzán tipikus ebéd, megannyi lehetőség, hogy megerősítsék az iskolát kereső családok választását. Ugyanebben az időszakban a Pályaválasztási fórum lehetővé teszi a felső tagozatos és gimnazista diákok számára, hogy profi szakemberekkel találkozhassanak, akik azért jönnek el erre az eseményre, hogy bemutassák szakmájukat, és az ahhoz vezető utat.

Egy szóval, felvállalt együttműködés és horgony a fogadó országban, ahol a kiválóságra, a sokféleségre és az állampolgárságra nevelésre összpontosítunk.