Módosított teendők COVID-19 megbetegedés esetén

Kedves Szülők!

Íme a COVID-19 megbetegedés esetén alkalmazandó új eljárásrend, amely 2022. január 17-től van érvényben, figyelembe véve az EMMI 2022. január 14-i levelét (N°VIII/2769-1/2022/KOHAT) és módosított intézkedési tervét.

Amennyiben gyermeke COVID-19 tesztje pozitív, kérjük, az alábbiak szerint járjon el.

  • -Haladéktalanul értesíteni kell erről az intézményt a következő email címen: direction@lfb.hu. Gyermeküknek 7 napig karanténban kell maradnia a teszt dátumától vagy a tünetek megjelenésétől számítva. Az 5. naptól kezdve, amennyiben 3 napja tünetmentes a gyermek, egy negatív teszttel (gyorsteszt vagy PCR) a karantén feloldható. Minden esetben orvosi igazolás szükséges az iskolába való visszatéréshez.
  • – A pozitív gyermek testvérei jöhetnek iskolába, abban az esetben, ha be vannak oltva. Ellenkező esetben nekik is karanténban kell maradniuk.
  • -Amennyiben Önök pozitívak, csak a beoltott gyermekeik jöhetnek iskolába, a többieknek karanténban kell maradniuk.
  • Óvodás osztályok esetén (kiscsoport-nagycsoport)

Az iskola felveszi a kapcsolatot az EMMI-vel a szülők jelzése után. A magyar hatóságok döntenek az osztály esetleges bezárásáról. Erről az érintett családokat tájékoztatjuk.

  • Alsó tagozatos (CP – CM2), felső tagozatos és gimnazista (6ème– Terminal) osztályok esetén   

Az EMMI új intézkedési tervének megfelelően a hagyományos tantermi oktatás folytatódik az osztályban.

  • A beteg tanuló karanténban marad a fent megfogalmazottak szerint.
  • A « kontaktszemélyeknek » (nem beoltott személyek, akik legalább 15 percet töltöttek kevesebb, mint 1,5 m-es távolságban a beteg személlyel) 5 napig otthon kell maradniuk.
  • Beoltott tanulóknak jelen kell lenniük az iskolában.

Az iskolának meg kell küldenie a kontaktszemélyek adatait a Nemzeti Népegészségügyi Központnak. Ez a hatóság dönthet a személyek karanténba helyezéséről.

Köszönjük az eljárásrend betartását.

Továbbra is rendelekzésükre állunk.

Az LFGEB vezetősége

Az LFGEB járványügyi eljárásrendje